de behandeling door schoonheidsspecialiste

Microneedling

De Dermica Pen is het meest professionele en geschikte systeem op het gebied van microneedling. Een behandeling met de Dermica Pen is een veilige, hygiënische en effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen, waarbij de huid in de diepte vernieuwd en verfraaid wordt zonder de bovenste huidlaag (epidermis) te beschadigen.

Werking Dermica Pen Microneedling

De disposable en steriele Dermica Pen cartridge bestaat uit 11 minuscule naaldjes die vibrerend kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine.

Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing. Door deze factoren zal huidverjonging plaatsvinden. De automatische, verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare diepte van de naaldjes, maken het mogelijk de behandeling aan te passen aan jouw individuele behoefte.

De Dermica Pen is zo geavanceerd dat zelfs gevoelige en moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen/lippen en op de neus, optimaal behandeld kunnen worden.

Voordelen Dermica Pen t.o.v. Microneedling Roller behandeling

De Dermica Pen is nieuw en geavanceerd en biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele Microneedling Rollers:

 • Veel minder pijnlijk en dus prettiger te ondergaan
 • Minder roodheid en kortere hersteltijd na elke behandeling
 • Door de instelbare diepte kunnen behandelingen nauwkeuriger en sneller uitgevoerd worden dan met traditionele rollers
 • Tijdens 1 behandeling kan op verschillende dieptes in de huid gewerkt worden, waardoor de behandeling precies kan worden afgestemd op jouw klacht(en)
 • Efficiënter, door verbeterde opname van werkzame stoffen
 • Ideaal voor kleine gebieden en deelbehandelingen (rimpels/littekens/pigmentatie)

Dermica Pen behandelmogelijkheden

 • Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping
 • Acne littekens
 • Littekens van andere aard
 • Zonbeschadiging
 • Pigmentstoornissen
 • Grove huidstructuur / vergrote poriën
 • Dubbele kin
dermicapen

De Dermica Pen behandeling

Voor de behandeling
Voor de behandeling wordt een geschikte werkstoffenmix op je huid aangebracht, waarna de Dermica Pen met roterende beweging over je huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte varieert van 0,5 mm tot 2,5 mm en is afhankelijk van de indicatie en je huidconditie. Bij een diepere, medische behandeling (1,5 mm-2 mm) wordt een verdovende crème geadviseerd.

Na de behandeling
Afhankelijk van de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien en is de huid gevoelig. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. De roodheid vermindert na enkele uren. Bij sommige huidtypen zal dit snel verdwijnen, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanblijven. Het is noodzakelijk om de huid de opvolgende dagen goed te beschermen met een SPF 30 en thuis je huid te ondersteunen met huidtherapeutische producten.

Behandelfrequentie
Het natuurlijk herstelproces (aanmaak van elastine en collageen) dat op gang wordt gebracht is een stapsgewijs proces dat tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld twee tot vier weken worden de resultaten geleidelijk zichtbaar en na 8 weken is de verbetering duidelijk zichtbaar, daarna werkt het proces nog maanden door.

Behandeling frequentie
Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping 4-6 behandelingen  elke  2-4 weken
Acne en vergrote poriën 4-6 behandelingen  elke  2-4 weken
Pigmentatieproblemen 3-5 behandelingen  elke  2-4 weken
Littekens 3-5 behandelingen  elke  6-8 weken
Cellulitis en dubbele kin 3-5 behandelingen  elke  4 weken

De behandelfrequentie is afhankelijk van de soort behandeling en je huidconditie. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld vier tot zes behandelingen in kuurverband nodig. Voor een blijvend resultaat is onderhoud raadzaam. Na de kuur is het advies om 1 losse behandeling per 3 tot 6 maanden te ondergaan om de behaalde resultaten te behouden.

equilibre amstelveen

Intakegesprek
Voor de eerste Microneedling behandeling vindt er eerst een intakegesprek plaats. Er wordt bekeken of Microneedling een geschikte behandeling voor je zal zijn. Er wordt uitgelegd wat er allemaal bij de behandeling komt kijken en wat je van de behandeling mag verwachten, hierbij krijg je ook advies met betrekking tot de noodzakelijke thuisproducten. Ook wordt er een informed-consent getekend waarmee je toestemming geeft de Microneedling behandeling uit te voeren.

Deze tarieven gelden voor een losse behandeling.

Bij een kuur van 6 behandelingen krijg je de 6e behandeling gratis.

Inbegrepen:

 • Uitgebreide intake en advies
 • Al de benodigde producten
Scroll naar top