Dr. Baumann

Een stralend mooie huid met de bionome cosmetica van Dr. Baumann

  • Zonder parfum
  • Zonder conserveringsmiddelen
  • Zonder minerale olie
  • Zonder dierlijke ingrediënten
  • Zonder overbodige verpakking
  • Met huidvriendelijke vitamines
  • Met hoogwaardige plantaardige oliën
  • Met plantaardige en huididentieke werkstoffen
  • Met meervoudige liposomen
Advantages of Dr Baumann Skinident
Dr Baumann Cosmetics Introduction
Bionome Beauty Care

De voordelen van dr. Baumann Bionome schoonheidsverzorging

De bionomie is de wetenschap van de wetten van het leven. Dit is voor Dr. Baumann Cosmetic de basis voor de ontwikkeling en vervaardiging van huidverzorgingsproducten. Dit betekent dat zowel rekening wordt gehouden met het stofwisselingsproces in het menselijke organisme en in de huid, als met de verschillende aspecten van ons milieu en met elk levend wezen. De producten van Dr. Baumann zijn onderverdeeld in vier lijnen

Overeenkomsten

Alle producten beantwoorden aan de bionome kwaliteitscriteria en bevatten dus enkel huideigen, huidgelijkende en steeds milde en huidvriendelijke ingrediënten en vitamines.

Geen van de producten bevat minerale olie, parfum of conserveringsmiddelen.

Nooit worden dierlijke ingrediënten gebruikt, overbodige verpakking wordt vermeden en de werkstoffen hebben een algemeen aanvaarde en wetenschappelijk bewezen werking.

Verschillen

Het verschil in prijs en huidgevoel ligt vooral in de kwaliteit en de prijs van de gebruikte oliën (lipiden), de concentratie van de werkstoffen en de kwaliteit van de verpakking.

Dr. Baumann Skinident *****
Uniek gamma met enkel huideigen werkstoffen. Geven een zeer natuurlijk huidgevoel. Echt voor 100% op de huid afgestemd. Bevat steeds de lichaamsidentieke versie van elk gebruikt ingrediënt.

Dr. Baumann Classic ****
Het meest uitgebreide gamma, met de meest luxueuze en voor de huid fijnste natuurlijke plantaardige oliën met een hoge concentratie meervoudig onverzadigde vetzuren en vitamines, zoals jojoba-olie, sheabutter, sesamolie, macadamia-olie en teunisbloemolie.

Dr. Baumann Wellness ****
Het wellnessprogramma, met zeer fijne natuurlijke plantaardige en essentiële oliën.

Beaucaire ***
Dezelfde bionome ingrediënten maar lager geconcentreerd, op basis van goedkopere plantaardige natuurlijke basisolie en een kleiner productgamma.

Dr. Baumann Make-up ****
Een zeer uitgebreid gamma van professionele make-up voor wie waarde hecht aan een zeer hoge en bionome kwaliteit.

De doelstellingen van de bionome schoonheidsverzorging zijn

Optimale verdraagbaarheid door gebruik te maken van de dermatologische en wetenschappelijke kennis over allergieën bij de keuze van de ingrediënten.

Gerichte keuze van de ingrediënten: enkel ingrediënten waarvan de werking beschreven en aangetoond is en die dus een positief effect hebben op de huid.

Op de fysiologie en anatomie van de huid afgestemde ingrediënten. Dit bereikt men wanneer zoveel mogelijk ingrediënten een opbouw hebben die identiek is aan de huid of van nature al in ons organisme voorkomen.

Milieuvriendelijk door het vermijden van overbodige verpakking.
Diervriendelijk door het weigeren van dierlijke ingrediënten van gedode dieren.

Optimale verdraagbaarheid

Allergische reacties zijn nooit 100% uit te sluiten. Toch kan door een wetenschappelijk gefundeerde keuze van de ingrediënten de waarschijnlijkheid van een allergie tot een minimum worden beperkt. Op die manier wordt de basis gelegd voor producten die uitstekend verdragen worden. Parfums, een aantal essentiële oliën en chemische bewaarmiddelen behoren tot de belangrijkste oorzaken van allergieën in cosmetica.

Ook wanneer je deze en andere allergiserende stoffen schijnbaar goed verdraagt, kunnen bij langdurig gebruik, na maanden of jaren toch nog allergische reacties ontstaan. Het is daarom niet verwonderlijk dat steeds meer mensen klachten hebben over allergieën. Dit risico kan vermeden worden. Dr. Baumann Cosmetic heeft belangrijk wetenschappelijk onderzoek verricht, zodat de producten ook zonder parfum toch een aangename geur hebben en zonder chemische bewaarmiddelen toch langdurig houdbaar zijn.

Wetenschappelijke kwaliteit, precisie en eerlijkheid

Onze uitgangspunten zijn altijd de gezondheid van je huid en het bereiken van resultaten.

Dr. Baumann vervaardigt producten van zeer hoge kwaliteit voor de bewuste consument die anti-aging en de gezondheid van de huid centraal stelt. Wij garanderen je dat Dr. Baumann je geen valse of overdreven beloftes maakt. Ons doel is, binnen de grenzen van het genetisch mogelijke, maximaal voor jou en jouw huid te zorgen. Zo bestaan bijvoorbeeld onze meervoudige liposomen uit de dezelfde lipiden als de menselijke huidcellen. Deze lipiden, ceramides en andere door ons veel gebruikte stoffen zijn belangrijke componenten van de natuurlijke beschermingslaag van de huid.

Bewezen doeltreffendheid

Met deze meervoudige liposomen worden fantastische resultaten bereikt in de huidverzorging. Ze kunnen belangrijke stoffen zoals herstellende en beschermende vitamines in de huid transporteren en het vochtgehalte van je huid binnen de kortste tijd maximaal doen toenemen.

De natuur van uw huid als voorbeeld

Met de Dr. Baumann liposomenverzorging geef je jouw huid precies die stoffen die al van nature in de huid voorkomen en dus goed verdragen worden. M.a.w. verzorg je jouw huid met “huid”! Bestaat er een natuurlijkere weg voor jouw huid? Een belangrijke voorwaarde is ook dat de liposomenpreparaten geen chemische bewaarmiddelen of parfums bevatten. Je begrijpt nu vast waarom onze producten zo goed werken en uitstekend verdragen worden. De criteria van de natuurcosmetica, waar bijvoorbeeld chemische conserveringsmiddelen, parfum en natuurlijke allergenen toegestaan zijn, volstaan niet voor ons. Wij stellen hogere kwaliteitseisen, en dit drukken we uit met het begrip “bionome schoonheidsverzorging”.

Het herkennen van cosmetische ingrediënten

Voor de bescherming van de consument is het een wettelijke vereiste dat de in cosmetica gebruikte ingrediënten op de verpakking worden vermeld (INCI).

Indien je als consument niet vertrouwd bent met de gebruikte terminologie kun je je alvast behelpen met deze verklarende lijst. Zo leer je enkele in cosmetica veel gebruikte chemische conserveringsmiddelen, geurstoffen en op petroleum gebaseerde minerale oliën herkennen, zodat je ze ook kunt vermijden. In het belang van de gezondheid van jouw huid. Bedenk dat enkel indien jouw huid langdurig gezond blijft ze ook langdurig mooi zal blijven.

Geurstoffen:
Parfum, perfume, perfume mix, fragrance, fragrance mix, perubalsum.

Chemische conserveringsmiddelen
(opgelet: zgn. “natuurlijke” conserveringsmiddelen zijn ook chemische conserveringsmiddelen) 1,2-dibromo, 2,4-dicyanobutane, 4-hydroxybenzoic acid, benzoic acid, bronopol, butylparaben, cetylpyridinium chloride, chlorhexidine, chlorhexidine digluconate, chlormethylisothiazolinon, climbazole, dehydroacetic-acid, diazolidinyl urea, dibromodicyanobutan, dichlorobenzyl alcohol, digluconate, DMDM hyantoin, ethylparaben, formaldehyde, hexamidine diisethionate, imidazolidinyl urea, iodpropinybutylcarbamat, methylchloroisothiazolinone, methyldibromo glutaronitrile, methylisothiazolinone, methylparaben, myrtrimonium bromide, PHB-ester, phenoxyethanol, polyaminopropyl biguanide, potassium sorbate, propylparaben, quaternium 15, sodium benzoate, sodium dehydroacetate, sobic acid, triclosan, zink pyrithione.

Op petroleum gebaseerde minerale oliën en wassen
Mineral oil, petrolatum (Vaseline), paraffinum-liquidum, paraffinum-subliquidum, cera microcristallina, micro crystalline wax, ozokerit, ceresin.

Andere ingrediënten

Het verdient de voorkeur ook andere stoffen te vermijden die vaak leiden tot huidirritaties, allergische reacties en/of hormonale bijwerkingen. De dermatologische vakliteratuur, waaronder een recente overzichtstudie van het Duitse gezondheidsministerie, noemt in dat opzicht – naast de reeds genoemde stoffen:

UV filters als 4-methylbenzylidencampher (4MBC), 3-benzylidencampher (3BC), octyl methoxycinnamate (OMC), benzophenone-3 (oxybenzon), homosalate (homomenthylsalicylat of HMS) en octyl-dimethyl-para-animo-benzoic-acid (OD-PABA), verder ook nog cocamidopropyl betaine, lanolin, eucerit, propylene glycol, propolis, cetylstearyl-alcohol.

Wij garanderen je dat onze producten nooit chemische conserveringsmiddelen, parfum of minerale en/of paraffine uit petroleum bevatten.

Equilibre Amstelveen
Openingstijden

maandag     10.30 – 18.00 uur
dinsdag        10.30 – 18.00 uur
woensdag    10.30 – 18.00 uur
donderdag   10.30 – 18.00 uur
vrijdag          10.30 – 18.00 uur

error: Content is protected !!