Huidoneffenheden verwijderen

Door middel van hoogfrequente wisselstroom kunnen onderstaande huidoneffenheden verwijderd worden

Fibromen

Fibromen zijn goedaardige huidgezwelletjes die vaak voorkomen in de hals, op de romp, in de liezen of in de oksels. Het zijn kleine, huidkleurige wratjes/huidflapjes die vaak met een steeltje aan de huid vastzitten en soms iets donkerder van kleur kunnen zijn. Meestal ontstaan ze spontaan. Ze zijn ongevaarlijk maar kunnen bloeden of pijnlijk zijn als ze blootgesteld worden aan “schuren” door bijvoorbeeld een ketting of een bh bandje.

Bloedblaasjes

Bloedblaasjes zijn kleine rode bultjes die vanaf ongeveer het 25e levensjaar kunnen ontstaan. Ze worden zelden groter dan enkele millimeters en komen vaak voor op gezicht, decolleté, buik en rug. Ze zijn geheel onschuldig, maar worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

Gerstekorrels

Gerstekorrels zijn kleine wit/gele speldenknopjes die op elke leeftijd voor kunnen komen. Vooral op droge delen van het gezicht. Ze komen vaak voor op de wangen en rondom de ogen. Het zijn eigenlijk kleine talgcysten gevuld met verhoornde cellen (dode huidcellen). Gerstekorrels ontstaan doordat de uitvoergang van een talgkliertje verstopt raakt. Het pareltje (wit knobbeltje) bestaat uit dode huidcellen en talg. Gerstekorrels kunnen wel zo groot als een doperwt worden.

De behandeling

Al deze huidoneffenheden zijn gemakkelijk en snel te verwijderen d.m.v. elektro-coagulatie. Dit gebeurt met een soort pen waarin zich een klein, ongeïsoleerd staafje bevindt. De punt van het staafje wordt door middel van een monopolair radio frequent signaal verwarmt. Op deze wijze worden huidoneffenheden in of op de huid gecoaguleerd of verwijderd.

Over het algemeen kunnen deze huidoneffenheden in één behandeling verwijderd worden. Na de behandeling kan de behandelde huid nog enkele uren wat rood zijn. Er kan een klein korstje ontstaan wat er na enkele dagen tot een week vanzelf afvalt. Gedurende deze periode moet je voorzichtig zijn met het aantrekken van kleding en het afdrogen van de huid. Probeer ook niet aan de korstjes te krabben. De huid zal dan zonder littekenvorming genezen.

Het effect is verbluffend en snel zichtbaar. Doordat er zeer plaatselijk kan worden behandeld, namelijk op de plek waar de huidaandoening zich bevindt, wordt het omliggende huidgebied niet mee behandeld en dus ook niet aangetast.

Risico’s
Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Wanneer je echter aan de korstjes krabt, is er een risico op het ontstaan van littekentjes. Ook is het mogelijk dat er een infectie ontstaat, dit komt echter zeer zelden voor. Bescherm het behandelde gebied goed tegen de zon.

Tarieven:
Vanaf €25,- euro

Deze behandeling van cosmetische aard wordt niet vergoedt door je zorgverzekeraar.

Equilibre Amstelveen
Openingstijden

maandag     10.30 – 18.00 uur
dinsdag        10.30 – 18.00 uur
woensdag    10.30 – 18.00 uur
donderdag   10.30 – 18.00 uur
vrijdag          10.30 – 18.00 uur

error: Content is protected !!