Lipstick tips

Lipstick is één van de meest gebruikte cosmetica producten door de eeuwen heen. Lipstick is er in verschillende uitvoeringen. Je kunt lipstick verdelen in 3 soorten. Crèmige, matte en glanzende lippenstift? En dan is er ook nog de lipgloss. Kies de lippenstift die het beste bij je past! De juiste lipstick hangt van diverse factoren af. Heb je smalle of grote lippen? De kleur van je huid, de doorbloeding van je lippen, je leeftijd en de kleur van je kleding.

Een donkere kleur lipstick maakt de lippen optisch kleiner. Een lichte kleur lipstick daarentegen heeft een vergrotend effect. En dan is er nog de textuur van de lipstick. De matte lipstick houdt het langst in tegenstelling tot een romige- en/of glanzende textuur.

Als je jong bent en de huid rondom de lippen is nog niet veroudert kun je eigenlijk elke soort lipstick aanbrengen. Maar bij het ouder worden verandert er wel e.e.a. De lippen worden smaller en de contour vervaagt. Er ontstaan fijne lijntjes en de mondhoeken worden minder zichtbaar.

Hoe maak je nu een mooie mond?

Een mooie mond maken is een van de moeilijkste onderdelen in het aanbrengen van make-up. Dit komt doordat bij iedereen de mond min of meer a-symetrisch is. Met een lippotlood begin je met het v-tje van de cupidoboog te tekenen en in het midden van de onderlip een klein horizontaal streepje te zetten. Het contour van de bovenlip teken je van de cupidoboog af, schetsmatig naar de buitenmondhoek toe. Doe dit streepje voor streepje, dat gaat beter, zeker in het begin. De onderlip teken je ook weer schetsmatig van het midden naar de mondhoeken toe. Ben je te ver buiten de liplijn gegaan en wil je dit corrigeren, gebruik dan een wattenstaafje en maak hiermee een rollende beweging van buiten naar binnen. Als de liplijn is aangebracht vul je de lippen in met lipstick.

Het corrigeren van een te grote bovenlip of onderlip, of juist te kleine boven- of onderlip of een scheve of onregelmatige mond, gebeurt bij het tekenen met een lippotlood. De correcties mogen echter nooit meer dan 1 mm buiten de eigen liplijn getekend worden.

Lipstick aanbrengen op een verouderde huid.

Teken zorgvuldig met een lippotlood het contour en vul de mond in met een niet te vette lipstick tot aan de potloodlijn. Om doorlopen van de lipstick te voorkomen, kun je het beste voor het aanbrengen van de lipstick, de lippen eerst poederen. Een vette lipstick loopt sneller door in de plooitjes van de lippen. Als je een vette lipstick gebruikt hap dan het teveel af op een tissue en breng een dun waasje poeder aan. Een glanzende of transparante lipstick in een zachte of frisse tint oogt jeugdig. Gebruik een lipstick met een koele ondertoon. Door een lipstick te gebruiken met een warme ondertoon lijken de tanden geler.

error: Content is protected !!